Gazdálkodás

Az Áfész/Coop csoport által lebonyolított kiskereskedelmi forgalom 2010-ben elérte az 510 Md Ft-ot.

A saját irányításban és bérletes, franchise rendszerben működő bolti kiskereskedelmi és vendéglátó egységek száma 2010. évben együttesen meghaladta az 5.300 db-ot.

Az áfész-ek és gazdasági társaságaik alapvetően kereskedelmi tevékenységet folytatnak, ennek részaránya az összes árbevételből közel 85 %.

A Coop üzletlánc keretében működő különböző kategóriájú üzletek száma 2010. évben elérte a 3.000-et, az általuk lebonyolított forgalom pedig a 350 Md Ft-ot.

Az Áfész/Coop csoport összes bolti kiskereskedelmi forgalmának részaránya az országos (üzemanyag és gépjármű nélküli) teljes kereskedelmi forgalomból több mint 8 %. Az Áfész/Coop csoport élelmiszer kiskereskedelmi forgalmának részesedése az országos élelmiszer jellegű üzletek kiskereskedelmi forgalmából mintegy 15 %.

Az Áfész/Coop csoport körébe tartozó vállalkozások méretük, piaci poziciójuk alapján jellemzően kis- és középvállalkozások kategóriájába tartoznak.

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség 2011. évi egyszerűsített éves beszámolója a Letöltések/ÁFEOSZ-COOP Szövetség menüpont alatt érhető el.