Projektek

Újra itt az országos ingyenes jogsegély, avagy a JOGpontok projekt

2016.08.24. 11:26:00

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség a Dél-Alföldi régióban konzorciumvezetőként a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) együttműködve, valamint a Dél-Dunántúli és Nyugat-Dunántúli régiókban a MOSZ által vezetett konzorcium tagjaként – utóbbi régió esetében az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléssel kiegészülve – 2016. július 1. napjával elindította az ingyenes jogsegély szolgáltatásokat személyes, telefonos, e-mailes, online formában a JOGpontok projekt keretében.

Tovább

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség kapacitásfejlesztése a Dél-alföldi régióban – avagy Felkészült Érdekvédelem projekt

2014.06.23. 10:05:00

A projekt címe: Felkészült Érdekvédelem, ami kifejezi az ÁFEOSZ-COOP Szövetség célkitűzéseit az érdekképviseleti munkánk során. A szociális párbeszéd legfontosabb szereplői az érdekvédelmi szervek, amelyek segítik és képviselik tagságukat a munkaerő-piaci és munka világát érintő területeken. A munkáltatók részéről a jogkövető magatartás folyamatos alkalmazkodási kényszert jelent, amely elképzelhetetlen jól működő érdekképviseleti tevékenység nélkül.

Tovább

Itt a sikeres JOGPONT Hálózat folytatása – 2012. július 1-jétől elindult a JOGPONT+!!!

2014.06.23. 10:05:00

A „JOGPONT+” országos jogsegélyszolgálatot hat országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szövetség működteti. A JOGPONT+ egy uniós támogatással létrejövő integrált és ingyenes jogi szolgáltatás a munka világában. A 7 régióban megvalósuló és összekapcsolódó projektek a korábbi nagy sikerrel zárult JOGPONT Hálózat fejlesztésére irányulnak, hogy a legfontosabb szükségletekre reagálva és a jogterületek bővítésével (3 új jogterület), a tanácsadási formák szélesítésével (4 új jogsegély-szolgálati forma) egy továbbfejlesztett, még hatékonyabb jogi segítségnyújtást biztosíthasson, még több településen, még nagyobb óraszámban.

Tovább

2013. június 1-jétől útjára indult a JOGPONT+ Mini!

2014.06.23. 10:05:00

A sikeres JOGPONT+ projekt kiterjesztéseként immáron 2013. június 1-től lehetővé válik a JOGPONT+ Mini által a 10.000 főnél kisebb településeken is a mindenki számára elérhető, ingyenes jogi szolgáltatások igénybevétele — munkajog, cégjog, társadalombiztosítás, közigazgatási és családjog, valamint részben az adójog területén. A JOGPONT+ Mini projektek — csakúgy, mint a Jogpont Hálózat és JOGPONT+ — országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek az unióban is egyedülálló összefogásával valósulnak meg. A projekteket működtető érdekvédő szervezetek: ÁFEOSZ-COOP Szövetség, OKISZ, IPOSZ, KISOSZ, Munkástanácsok, Liga Szakszervezetek, STRATOSZ. A dél-alföldi régióban az ÁFEOSZ-COOP Szövetség a Liga Szakszervezetekkel konzorciumban valósítja meg a projektet és biztosítja a régió 21 településén személyes ügyfélfogadás keretében, telefonon, online és e-mailen az ingyenes jogi segítséget.

Tovább
Cikkek: 1-4